Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Död man funnen i skog

Resterna efter en död människa hittades i skogarna utanför Bräcke i går kväll. Polisen misstänker att det handlar om kvarlevorna efter Åke Jonsson som försvann i höstas.

Det var under en militärövning med fältjägargruppen som fyndet gjordes i området kring Smedssvedberget sydost om Bräcke samhälle. En av polisens kriminalhundar kallades ut till platsen och efter ett tag stod det klart att fyndet var kvarlevorna efter en död person.

Det var i oktober förra året som 86-årige Åke Jonsson rapporterades försvunnen och ett stort sökpådrag inleddes. Den Polisen lånade in sökhundar från andra polismyndigheter, helikoptrar och hemvärnet deltog såväl som organisationen Missing people. Men den försvunne mannen återfanns inte.

Även om resterna efter den döde ännu inte har identifierats till 100 procent så förmodar polisen att de nu har hittat Åke Jonsson. Anledningen är att han är den ende person som har försvunnit i området på senare tid.

Vakthavande polisbefäl Oscar Berglund säger att en död människa är svår att identifiera när kroppen har legat ute så pass länge. Kvarlevorna efter den döde har därför skickats till Rättsmedicinalverket i Umeå för en exakt bedömning.

Han säger också att polisen inte misstänker något brott i samband med dödsfallet. Oscar Berglund berättar att polisen nu kommer att göra en analys över hur sökinsatsen gick till för att kunna dra slutsatser om sökningarna gjordes i det område där den nu döde har hittats.

Läs även de artiklar som LT skrev när mannen försvann i höstas.

Tar hjälp utifrån i sökandet efter försvunnen man

Sökandet efter försvunne 87-åringen fortsätter

Sista spåren efter Åke - eftersöket avslutat

Nya sökningar efter försvunnen man