Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

DO kritiserar scenkonstbranschen

/
  • Diskrimineringsombudsmannen (DO) Katri Linna framför nu kritik mot hur scenkonstbranschen hanterar uppgifterna om sexuella trakasserier. Foto: scanpix

Diskriminerings-ombudsmannen, DO, kritiserar scenkonstbranschens sätt att hantera avslöjandet om de sexuella trakasserierna. Hon efterlyser nu en konkret ändring i kollektivavtalen.

Annons

Reaktionerna på Ekots enkätundersökning om förekomsten av sexuella trakasserier i scenkonstbranschen har varit starka. Många har talat om alarmerande resultat, och var tredje kvinna i branschen har enligt enkätsvaren någon gång känt sig utsatt för sexuella trakasserier.

Samtidigt har få inom branschen uttryckt förvåning över resultaten.

– Att det förekom och förekommer i viss mening hade vi naturligtvis klart för oss. Vad som förvånade oss var de allvarligare historierna av kriminellt slag, säger Sture Carlsson, Svensk scenkonsts förbundsordförande.

Bristen på förvåning ser DO Katri Linna dock som något allvarligt, och en del av problemet.

– Kommentarerna bekräftar snarare en bild som verkar vara gängse. Det är förvånande. Det här är inga normala siffror i sådana här sammanhang, säger DO Katri Linna.

Både arbetsgivaren Svensk scenkonst och fackförbundet Teaterförbundet har i tidigare uttalanden framfört att man sedan länge jobbar metodiskt med könsrelaterade frågor.

- Jag tror att det är den vägen man måste gå. Sedan ska man komma ihåg att vi har hunnit långt på rekryteringsområdet. Fler och fler kvinnor har chefsposter i branschen, vilket balanserar maktbalansen och har, tror jag, positiv effekt när det kommer till de här frågorna, säger Sture Carlsson.

DO håller bara delvis med.

– Rekryteringsfrågan är bra, där har vi något konkret. Men jag hör inget mer i diskussionen som får mig att uppfatta att något mer påtagligt är på gång inom den närmaste framtiden. Nu passas frågan bara runt, säger DO.

Hon menar att frågorna borde vävas in i de kollektivavtal som redan finns, samt att diskrimineringsfrågorna bör lyftas in arbetsmiljölagstiftningen.

– Vill de verkligen nå resultat, och det hoppas jag, stoppa då in en bestämmelse i kollektivavtalet som gör tydligt vad som förväntas av arbetsgivaren i såna här frågor, och gör det möjligt för arbetstagarsidan att direkt utkräva de åtgärder som behövs. Det ger en helt annan tillit, framför allt till facket, säger DO.

Teaterförbundet meddelar att man för tillfället inte jobbar med några nya lösningar i frågan, utan fortsätter med de utbildningar som redan finns.

– Nu ska vi ha dem tillsammans med arbetsgivarorganisationen. Jag hoppas att våra medlemmar förstår att vi är en röst och ett stöd och att vi tillsammans kan utveckla en mer direkt kontakt mellan avdelningar och medlemmar, säger Anna Carlson, Teaterförbundets ordförande.

Mer läsning

Annons