Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DM-titeln till Östersunds IK: "Vi gör en helt okej insats"

Östersunds IK är årets DM-mästare. Nälden hade 3–0 i handikapp, men det försprånget var uppätet redan efter en period.
– En helt okej insats av oss, säger Kjell-Åke Andersson efter segern med 13–3.

ÖIK kom med alla utom Johan Berge och satte junioren Calle Hjälm i buren. Det visade sig räcka och bli över. Nälden var som väntat chanslöst och fick mestadels jaga puck.

– Roligt ändå att Nälden inte bara ställde upp utan att de försökte spela. Det gjorde att det blev en öppen match och det bidrog också till att siffrorna sprang iväg, menade Kjell-Åke Andersson, assisterande tränare i Östersund.

Gästerna hade som fokus att låta pucken göra jobbet och det fungerade bra. Kanske inte helt så i första perioden, men det tog sig allt eftersom.

– Vi trummade på bra och att vi lyckades göra 13 mål var ett glädjeämne, liksom att flera av våra tidigare skadade spelare fanns med i målprotokollet. De visade att de är på gång, sa Andersson och tänkte på centern Johan Skiöld (fem mål) samt Pontus Dünesius och Kenny Källström (två var).

Nälden kom utan backduon Tobias Carlsson och Victor Andersson, men presenterade i stället två nyförvärv; förra Brunfloduon Oscar Stigebrand (målvakt) och Alfred Jonasson (back). Bäst i hemmalaget var rutinerade Patrik Palm.

Näldens IF ska ha all heder av arrangemanget. Det märks att klubben har varit med förr och att man har en väl inarbetad stab av funktionärer. Publiken på cirka 350 åskådare trivdes nog, trots att de fick se sitt lag åka på säsongens värsta förlust.