Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Djurplågare får inte mata hundar

En 21-åring som dödat en katt med tårgas förbjuds nu helt att ta hand om djur.
Djurförbudet sträcker sig så långt att han inte ens får mata andras djur utan att de riskerar att omhändertas.

21-åringen dömdes i december 2013 för bland annat djurplågeri efter ett uppmärksammat fall där han stoppade ner en katt i en väska och sprayade väskan full med pepparspray eller tårgas.

Katten skadades så illa att den senare fick avlivas och mannen dömdes till skyddstillsyn och samhällstjänst för bland annat djurplågeri och vapenbrott.

Den domen får nu också ytterligare följder för 21-åringen.

Länsstyrelsen belägger honom med totalt djurförbud på obestämd tid vilket i praktiken innebär att han vare sig kan äga djur själv eller ta hand om någon annans djur.

"Du har visat prov på ett synnerligen omdömeslöst handlande och det är inte uppenbart att ett upprepande inte kommer att inträffa", skriver länsstyrelsen i sitt beslut.

Förbudet sträcker sig så långt att han exempelvis inte ens får mata eller rasta andras hundar utan att det kan få konsekvenser.

"Om någon som äger ett djur låter dig ha hand om djuret trots att denne känner till att du har djurförbud kan Länsstyrelsen omhänderta djuret", står det i beslutsdokumentet.

21-åringen har möjlighet att överklaga djurförbudet.