Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Djurgården sparkar Siggi Jonsson

Annons


Tolfteplatsen i allsvenskan blev droppen. Djurgården sparkar tränarduon Siggi Jonsson och Paul Lindholm.

-Jätteledsamt. Vi spelare känner oss naturligtvis enormt delaktiga i det här, säger lagkaptenen Markus Johannesson till TT.

En tolfteplats i allsvenskan och en sorti från Svenska cupen redan i tredje omgången. Djurgårdens säsong 2008 har varit långt ifrån en succé och på onsdagen kom efterspelet.

Huvudtränaren Siggi Jonsson och assisterande tränaren Paul Lindholm, som båda kom till Stockholmsklubben 2006, får gå – trots ett år kvar på kontraktet.

-Grundorsaken är att vi inte lyckats nå de sportsliga målen. Vi har varit ganska långt ifrån dem både i allsvenskan och i cupen, säger Djurgårdens vd Alf Johansson till TT.

-Vi har haft en ambition att spela en positiv anfallsinriktad fotboll. I stället är vi ett av lagen som gjort minst antal mål.

Såväl Jonsson som Lindholm befann sig under onsdagen på semester utomlands, men fick beskedet per telefon under dagen.

-Jag förstår att de ytterst ansvariga låter oss gå, säger Lindholm till Expressens nätupplaga.

-Som jag känner det så har det varit ett turbulent år för hela klubben. Det är inte bara vi som bär ansvaret för att det gick som det gick, men det är vi som får bära hundhuvudet.
"Ingen blixt från klar himmel"

Att beslutet inte fattades tidigare, trots en hel del spekulationer under den gångna säsongen, förklarar Alf Johansson så här:

-Det finns många exempel på att det inte hjälper att byta tränarna mitt under säsongen. Tvärtom har vi hela tiden gjort klart att vi stått bakom våra tränare medan allsvenskan pågick.

-Sedan har vi gjort en noggrann utvärdering och kommit fram till det här.

Djurgårdens lagkapten, Markus Johannesson, har precis fått beskedet när TT når honom på telefon.

-Det här känns naturligtvis jätteledsamt. Det är alltid tränarna som får ta värsta smällen.

TT: Blev du överraskad?

-Det är klart att man blev lite överraskad. Men samtidigt kom det inte som en blixt från klar himmel. Jag menar, en tolfteplats i allsvenskan...
Ingen ersättare klar

Någon ny tränare är i dagsläget inte klar och vd:n Alf Johansson är noga med att påpeka att ingen står och väntar.

-Vi har inte ens haft någon namndiskussion än, det här är ett beslut som fattades först på styrelsemötet i går (tisdag).

Nu väntar ett rekryteringsarbete som, i bästa fall, kan vara klart tills dess att spelarna återsamlas efter julledigheten. Djurgårdsstyrelsens ambition är rekrytera två personer med ännu tydligare roller än vad Jonsson och Lindholm haft.

-Vi vill ha en individuell tränare och så en mer uttalad coach, som tar de större perspektiven.

Mer läsning

Annons