Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Djurgården slutade på tolfte plats

Annons


I år Kalmar – nästa år Trelleborg?

-De bevisar att det går att vinna SM-guld fast man inte är ett storstadslag, säger Trelleborgstränaren Tom Prahl efter 3–1 mot Djurgården.

Nanne Bergstrand har lyckats få ett gäng på pappret mediokra fotbollsspelare att vinna SM-guld, men det har inte hänt över en natt.

Kontinuitet, laganda och en tydlig spelidé ligger bakom framgångarna.

Djurgården – som slutar på en icke imponerande tolfte plats – är inte ens i närheten av det, medan Trelleborg har lyckats hitta en linje i sitt spel sedan EM-uppehållet.

Två förluster på 18 matcher bevisar det.

-Vi är faktiskt och nosar på en femte- eller sjätteplats. Vi ömsade skinn i somras, och har spelat riktigt bra sedan dess, säger Prahl, som inte är sen att hylla de nyblivna svenska mästarna.

-Det är otroligt roligt att ett lag som Kalmar kan vinna SM-guldet. De har gått igenom samma sak som jag gjorde med Halmstad, de fick bygga sitt lag i lugn och ro och kan nu skörda frukterna av det.
"Skitsäsong"

Om Trelleborg tycker att fotbollslivet leker så är det inte lika muntert för Djurgården.

"Blåränderna" kom sist av lagen som inte kämpat i bottenstriden hela året, vilket naturligtvis inte är godkänt för en så pass stor klubb.

-Det är inget snack, det är en skitsäsong för Djurgården. Inte alls som vi planerade, säger tränaren Siggi Jonsson, som fick en webbadress till Arbetsförmedlingens hemsida mer eller mindre kastad i ansiktet från fansen på läktaren redan under uppvärmningen.

TT: Hur påverkades du av att höra fansen ropa på din avgång?

-Det är inte roligt, det kan jag säga. Men jag tycker det är tråkigare att vi inte lyckades bygga på framgångarna från tidigare.
Prahl vill göra en "Nanne"

TT: Blir du kvar som tränare för Djurgården nästa år?

-Det är inte min sak att bestämma. Jag har kontrakt ett år till, och jag har aldrig sprungit ifrån ett kontrakt och kommer aldrig att göra det.

Trelleborgs Tom Prahl hoppas nu kunna göra en "Nanne" nästa år, även om det är vissa saker som skiljer. Man ska dock inte glömma att TFF är ett av få lag som faktiskt lyckades besegra Kalmar i år.

-Vi fick dem på en dag då de var lite slitna, det är värt att påpeka. Vi saknar den spetskompetens som de har, men i den matchen gjorde vi det bra, precis som vi gjorde det i dag.

Mer läsning

Annons