Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Djur får vård på ny klinik i Östersund

Tre veterinärer på djursjukhuset i Östersund har sagt upp sig från sina jobb för att öppna en egen veterinärklinik.

– Vi tror att det behövs en djurklinik till i stan, annars skulle vi inte ha vågat satsa på den här idén, säger en av veterinärerna.

En ny djurklinik i Östersund kommer alltså att se dagens ljus i början av sommaren.

Det är tre veterinärer, som samtliga jobbat vid Östersunds djursjukhus, som har lämnat sina anställningar för att öppna eget.

Platsen för den nya kliniken är det gamla sjukhuset på dåvarande I 5, som nu håller på att renoveras för att passa till den nya verksamheten.

– Det här en tanke som vi tre haft en längre tid, men vi har aldrig kommit till skott. Nu, när vi fick vi chansen att hyra de här lokalerna så tyckte vi att det var dags, säger en av veterinärerna. Visserligen har vi haft det bra på djursjukhuset, men drömmen att ha något eget har alltid funnits där. Det kommer nog att vara skillnad att jobba som egen i stället för att vara anställd.

De tre veterinärerna är Catarina Freskgård från Hackås, som innan djursjukhuset jobbat som distriktsveterinär, Ingrid Boström, som har ett förflutet från Universitetsdjursjukhuset i Uppsala och Anna Mårtensson som har jobbat ett par år efter studierna.

– Vi har olika erfarenheter i jobbet. På den nya kliniken kommer vi att ha olika ansvarsområden, men vår inriktning kommer mest bli smådjur som hundar och katter.

De nya lokalerna som är på 350 kvadratmeter ska bland annat innehålla röntgen, narkos och operationsavdelning. Meningen är att djuren ska komma hem direkt efter behandlingen så kliniken kommer inte att vara öppen på kvällar och helger.

Behövs det en ny djurklinik i Östersund?

– Annars skulle vi inte satsa på det här projektet, säger Anna Mårtensson. Allt fler skaffar sällskapsdjur, det har blivit en ny trend och allt fler är beredd att betala för att få sina skyddslingar friska om de drabbats av sjukdom.

Till verksamheten ska kliniken också anställa tre till fyra djursjukvårdare och på sikt kommer fler personal att behövas.

– Den övriga delen av det gamla militärsjukhuset är tomt, så om det här går så bra som vi tror, kommer vi att utöka verksamheten. Men vi vill inte bli så stora att vi tappar den personliga känslan som ska finnas här, säger Anna Mårtensson.

Maria Lundvall är ägare och chef för djursjukhuset i Östersund och hon har 35 anställda veterinärer och djursjukvårdare.

– Jag ser inget konkurrensförhållande till den nya kliniken, men det blir däremot en bättre service till djurägarna i länet.

– Vi kommer att jobba på olika nivåer eftersom vi kommer att bredda verksamheten och ska ha öppet dygnet runt om en snar framtid, säger Maria Lundvall.