Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Djokovic vann ATP-slutspelet

Annons


Novak Djokovic bjöd på bländande tennis i söndagens final i ATP-slutspelet i Shanghai. Serben vann med 2–0 i set över ryssen Nikolaj Davydenko.

Djokovic vann gruppspelsmötet dem emellan med 2–1 i set men finalsegern blev än enklare. Efter 6–1, 7–5 kunde världstrean stoltsera med checken på 1,24 miljoner dollar, nästan 10 miljoner kronor.

-Jag är mycket, mycket lycklig. Det är en stor prestation av mig. Att de åtta bästa spelarna gör upp här säger allt om kvalitén på tävlingen och jag skulle absolut ranka den på samma nivå som en grand slam, sade 21-åringen som i sitt första ATP-slutspel i fjol inte vann ett enda set.

Serben spelade sin allra bästa tennis i finalen och världsfemman Davydenko hade inte en chans i första set. Kraftfulla grundslag och suveräna returer gav Djokovic en 5–0-ledning innan ryssen fick en syl i vädret. I andra set bjöd Davydenko upp till kamp, räddade två matchbollar vid ställningen 5–3 och bröt också tillbaka till 5–5, men alltför många enkla misstag gjorde att han förlorade matchen.

Dubbelfinalen vanns av Daniel Nestor, Kanada, och Nenad Zimonjic, Serbien. Paret besegrade Bob och Mike Bryan med 7–6, 6–2. I och med segern övertog Nestor/Zimonjic förstaplatsen på världsrankingen från de amerikanska bröderna.

Mer läsning

Annons