Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

DIY-nitväst

/
  • Jag har sedan höstsäsongens metallprydda modeller längtat efter plagg i samma stil. Men eftersom kedjor som Bik Bok och H&M gör dåliga kopior på originalen så kan jag ju lika gärna göra dem själv. En enkel väst i fin petroleumblå färg valdes som ett bra första offer. Inköpt på second hand för 50 kronor och en redan från början billig bas.
  • Min tanke var att inspireras av Chloés lite plattare och mjukare nitar istället för de extrema varianter som syntes hos bland annat Gucci. På Kaki i Åre (men det finns liknande på hobbyaffärer som Panduro) kan man för 2 kronor styck välja och vraka bland ett antal olika modeller och storlekar på silverfärgade nitar och jag valde fyra stycken med olika former. (10 x 4 á 2 kr/styck = 80 kr)
Mina nitar hade olika fästanordningar på baksidan. Jag använda helt sonika fingrarna för att pilla fast dem och tog ibland hjälp av en liten hammare för att spika till dem extra ordentligt.

Tips! När man fäster nitar så är det lättast om tyget som man sätter fast dem i är ganska så tätt vävt. Då sitter de stadigare.
  • Det gick betydligt snabbare att fästa nitarna än vad jag trodde. Jag valde att inte sätta dem i något speciellt mönster utan låta de olika formerna sitta huller om buller för en mer personlig prägel. 
Tog mig cirka 2 timmar att fästa alla 40 nitar, med 20 på varje sida, och resultatet är enligt mig betydligt bättre än vad man kan hitta i butikskedjorna!

När lågkonjunkturen sveper in över världen är shopping inte alltid det som står högst upp på listan över vad pengarna ska gå till.

Annons

Men butikerna är fulla, vårnyheterna slutar inte komma och garderoben längtar efter att uppdateras. Så vad gör man när förnuftet kanske måste tas till fånga och resurserna är små? Man DIY:ar! (DIY – do it yourself)

Vare sig man vill inspireras av rockdöttrar som Alice Dellal, Zoe Kravitz och Leah Wood eller sucktar efter catwalksens nitförsedda plagg så är det enkelt som tusan att skapa sig egna attitydsförsedda attribut. Och betydligt billigare!

Mer läsning

Annons