Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Divorna gick hem hos tonårspubliken

Tio skolkonserter och tre offentliga står på programmet när Las Divas drar ut på vårturné i länet.

På fredagsförmiddagen var det premiär i föreningshuset i Ås, med högstadieelever från Ås skola i publiken.

Divorna har inte uppträtt för den ålderskategorin förut, och strax innan konserten frågade jag pianistdivan Anna Lundström om det kändes gruvsamt. "Skojaru?", blev svaret.

Lite premiärnerver skadar ju aldrig, men egentligen hade hon inte behövt oroa sig. Det är alltid en njutning att se och höra Las Divas kivas och trivas på scenen och det behöver man inte ha uppnått någon viss ålder för att tycka. Även kepskillar i årskurs åtta förstår att uppskatta fem kompetenta kvinnor som tror på sig själva och bjuder på sig själva.

"En grym mix" sade en ung man i publiken om programmet. Det innehöll säkra paradnummer från tidigare shower, som öppningslåten ur "Cabaret", habaneran ur "Carmen" och "O, sole Mio". Kompletterat med nyliga schlagervinnare som "This is my life" och "Fairy tale", samt instrumental filmmusik ur tonårsrullen "Twilight". Det sistnämnda stycket kändes svårtillgängligt för undertecknad, som undrade lite vad det hade där att göra. Men för ungdomarna var det förstås helt rätt.

En riktig diva kan konsten att ta emot publikens jubel och tacka för applåderna efter en konsert. Anna Brandt, Camilla Karlsson, Angelika Lindahl, Anna Lundström och Katarina Åhlén vet hur man gör och fick använda den kunskapen även denna gång. Och efteråt ringlade sig en liten men ivrig autografjägarkö fram till de nya idolerna.

Fotnot: Den första offentliga konserten under Las Divas-turnén äger rum i morgon lördag på Revsundslogen. 27 april uppträder divorna i Svegs Folkets hus och 29 april på Hotell Östjämten i Kälarne.