Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dit ska skatten gå

Östersunds kommun gick 2013 100 miljoner plus. Tyvärr är resultatet för kommunens vård- och omsorgsnämnd inte lika lysande. Ett underskott på 32 miljoner.

Vård- och omsorgsnämnden har ansvaret för att tillgodose äldre och funktionshindrades trygghet och omvårdnad.

En av orsakerna till nämndens underskott är ökade volymer i hemtjänsten.

Sjukdom och olyckor som leder till ökade behov av stöd och omsorg. Flera lever längre med  ökade behov som följd. Saker som inte är förutsägbara och som kräver ökade resurser till vård och omsorg varje år. Till detta kommer ständiga sparkrav. (S) och (C) som styr Östersund kräver att 10 miljoner ska sparas för 2014.

Vi Moderater i vård- och omsorgsnämnden vill att sparkravet på nämnden som ansvar för de mest utsatta i samhället tas bort. Att all personal från förvaltningen till omvårdnadspersonalen ska känna stolthet, arbetsglädje och trygghetskänsla av att räcka till.

Vi vill att det inrättas en pott för oförutsedda händelser. Som situationen är och har varit senaste åren räcker inte den budget som nämnden tilldelas varje år.

Betydande orsaker är att det inte går att förutsäga hur många människor som drabbas av olyckor med sjukdom och stora omvårdnadsbehov som följd. Inte heller vet vi hur många små barn som föds med eller drabbas av livshotande tillstånd som kräver långa och tunga omvårdnadsinsatser. Åtgärder som kommunen är skyldig enligt lag att tillgodose.

Vi moderater menar allvar med att de skattepengar alla i Östersunds kommun betalar in i första hand ska satsas på våra barn, ungdomar och äldre.

Lise Hjemgaard-Svensson(M)

Vice Ordförande  Vård o omsorgsnämnden Östersund

Lars Eliasson (M)

Ledamot vård o omsorgsnämnden Östersund

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel