Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Din röst räknas

Spelar det någon roll i det stora hela om jag går och röstar den i EU valet – en motiverad fråga som många ställer sig. EU, ett jätteprojekt med en gigantisk byråkrati som ligger väldigt långt bort. Vad kan vara bra med det och vad bryr det mig?

Svaret är glasklart gällande en sak iallafall. EU samarbetet har levererat är fred och frihet för miljoner människor i Europa inklusive dig och mig. Glöm budgetar, euro och alla småsaker som snus och lakritspipor som oftast diskuteras i samband med EU och ställ dig frågan – Är fred och frihet i Europa viktigt för mig?

Är svaret på den frågan, JA, då ska du inte tveka en sekund att gå och rösta. För det blåser kalla vindar genom Europa. Inför EU-valet i maj mobiliserar nationalistiska, främlingsfientliga och rasistiska partier i många länder. Så också i Sverige. Ett lågt valdeltagande kan få förödande konsekvenser.

Därför är det är mer betydelsefullt än någonsin att alla vi som tror på fred, frihet och allas lika värde nu verkligen går och röstar i EU valet. Att inte gå att rösta gynnar endast motsatta krafter. Det är nu upp till oss att bestämma vilket Europa vi vill ha. Din röst kan göra stor skillnad – Gå och rösta, gärna på Centerpartiet! Jörgen Larsson © Kandidat till Regionfullmäktige och Riksdag

Jörgen Larsson (C)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel