Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dikeskörning slutade med rattfylleridom

En man och en kvinna åkte i diket med bilen utefter E14 i närheten av Optands flygfält. Mannen som körde bilen har nu dömts till fängelse för grovt rattfylleri.

Mannen berättar, enligt domen, att det var glashalt på vägen och att det inte gick att köra fortare än 30-40 kilometer i timmen eftersom han hade ett sommardäck på sin bil. Han hade druckit två eller tre starköl men kände sig inte full.

Bilen sladdade av vägen.

Åklagaren ansåg att mannen gjort sig skyldig till grovt rattfylleri efter att han kört bilen med 2,26 promille alkohol i blodet.

Själv menar mannen att han drack mer efter att han lämnat bilen. Mannen berättar att de lämnade bilen i diket eftersom han inte ville träffa polisen. Han tog med sig en påse med en kvarting sprit och fyra-fem öl som fanns i bilen och att han började dricka för att han var rädd att polisen skulle ta spriten i beslag.

Tingsrätten bedömer att mannens alkoholhalt, efter de prover som tagits, visar att mannen varit onykter när han körde bilen. Tingsrätten går också på ett vittnes uppgifter som sett att mannen vara så onykter att han hade svårt att gå när han klivit ut ur bilen.

Mannen, som är i 50-årsåldern, döms till två månaders fängelse.