Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dexter Jones Circus Orchestra

”If light can’t save us, I know darkness will” (Fuzzorama records)

Annons

Betyg: 3 Efter tio år tillsammans släpper ”Sveriges bäst bevarade rockhemlighet”, som Dexter Jones Circus Orchestra kallar sig, sitt tredje album.

Med en stark sjuttiotalsklang är Dexter Jones Circus Orchestra musikaliskt släkt med med bluesrockband som Blue Öyster Cult. Det mest samtida populärkulturella jämförelsen skulle vara Kings of Leon eller Big Elf, men Dexter Jones siktar snarare på en mer kompakt och ibland lekfull ljudbild som både har fötterna i klassisk hårdrock och popfenomen som Atomic Swing.

Det är skönt att höra samtida band som vågar ta steget bort från arenaambitioner och distortionsmattor, Dexter Jones Circus Orchestra balanserar på en fin tråd mellan det svängigt rockiga och det behagligt bluesiga. Ett gitarrsolo på två och en halv minut brukar tråka ut mig lite, men i ”Little man” är det helt befogat, nästan efterlängtat. Det hade absolut inte gjort något om bandet tagit ut svängarna lite mer med fler instrumentala partier.

Skivan är bland annat inspelad i Tia Marklunds studio utanför Umeå, men låter som sprungen ur en sydstatshåla någon stans i det ”trailer trash”-amerika som framställs på film. Jag, som vanligtvis inte engagerar mig i blues, blir märkbart engagerad och det är väl ett gott betyg om något.

Mer läsning

Annons