Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Detaljplaneändring av Morenska villan och Astern

Morenska villan ska bli bostäder och grannfastigheten, förskolan Asterns lekyta ska ändras från allmänt ändamål till förskola. Förslag till ny detaljplan är på samråd till och med 10 juni.

Annons

De aktuella byggnaderna och tomterna ligger mellan Brunflovägen och Allégatan, Furutorpsgatan går förbi området också.

Detaljplanen för fastigheten Blåklockan 9, Morenska villan, ska få ändrad användning från kvartersgård till bostäder. Morenska villan har tidigare använts som fritidsgård men är nedlagd. Det är en byggnad med ett kulturhistoriskt värde, enligt en utredning från Jamtli. I den föreslagna detaljplaneändringen ska skyddas genom skyddsbestämmelse för värdefulla byggnader.

Detaljplanen för fastigheten Blåklockan 10, lekytan för förskolan Astern, ska ändras från allmänt ändamål till förskola.

Planärendet behandlas som enkelt planförfarande. Det innebär bland annat att detaljplanen kan antas av miljö- och samhällsnämnden efter samrådet utan föregående utställning.