Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Det vill (V) i på landsbygden

Vänsterpartiet driver att stöd till gröna näringar, att jordbruket måste få bättre villkor så att vi får tillgång till bra, närproducerade livsmedel, en förbättrad kollektivtrafik i hela landet, att den offentliga servicen stärks på landsbygden samt en modell för tillgång till Apotek och läkemedel över hela landet.

(V)i vill se en mineralavgift för gruvföretag, en modell för att säkerställa apoteksservice i hela landet, en rabatt på studielånet för personer som etablerar sig i områden med rekryteringsproblem och vill slopa sjuklöneansvaret för småföretag och införa ett socialförsäkringssystem för företagare så att de har samma trygghet som anställda.

Privatiseringspolitiken ger välbeställda storstadsområden ökat utbud av friskolor, privata hälsocentraler och apotek medan socialt utsatta områden och landsbygdens infrastruktur och välfärd urholkas. LOV-företag tar över lönsamma delar och minskar kommunernas möjlighet När vinstmaximering styr tar landsbygden stryk. Att "valfriheten ska komma närmare människans köksbord" ekar tomt när vi ser servicen på glesbygden försvinna. Samhället behöver se till att det finns telefonnät, service och omsorg i hela landet och till alla - det är inget marknaden löser. (V) har en helhetssyn på landsbygden som går i linje med att stoppa vinsterna i välfärden och ett ekologisk, rättvist och solidariskt samhälle.

Jessika Svensson, Vänsterpartiet

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel