Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Det vill (S) göra

Moderaterna gick till val på löftet om att minska arbetslösheten. Men sedan dess har de i varje läge valt att sänka skatten – mest för de som har mest – i stället för att investera i fler jobb. Nu är arbetslösheten högre, och antalet långtidsarbetslösa ungdomar tre gånger så många som när regeringen tillträdde. Regeringen försöker med avancerad matematik att dölja arbetslösheten med Fas 3. Socialdemokraterna vill i stället avskaffa Fas-3 och i stället investera i utbildning och extratjänster.

Det är jobb med riktig lön där den som jobbar får göra riktig nytta. Jämlikhetssträvanden missgynnas dessutom av att finansmarknaden fått fria händer genom avregleringen och privatiseringen. Globala riskkapitalbolag köper upp skolor och vårdinrättningar billigt och säljer dem vidare med enorma vinstmarginaler. Vinster som kunde återinvesteras i kvalitetsförbättringar. Regeringen har vidgat klyftorna i skolan, till exempel infört läx-rut så att de barn vars föräldrar kan betala kan få läxhjälp. Socialdemokraterna vill satsa på stöd till de skolor och elever som behöver det som mest, och inte minst läxhjälp till alla, för att skapa en jämlik skola. Vi vill göra investeringar i skolan med mindre klasser och förbättrade skolresultat.

Enligt Pisarapporten har regeringen misslyckats med sin skolpolitik och elevernas låga kunskapsresultat fortsätter att sjunka. Vi socialdemokrater är beredda att ta ansvar och göra något åt de växande problem vi ser, till skillnad från den moderatledda regeringen. Den svenska välfärden behöver resurser och ordning och reda, inte fler skattesänkningar och tvångsprivatiseringar.

Rikard Lindén (S)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel