Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Det vill IF Metall

85 procent av exporten kommer från industrin. När den globala konkurrensen ökar blir det viktigare än någonsin att vi kan utveckla vår konkurrenskraft gentemot omvärlden. Om resten av världen efterfrågar våra varor skapas förutsättningar för fler jobb och bättre välfärd i Sverige.

En grundpelare för svensk konkurrenskraft är ordning och reda i samhällsekonomin och en stabil och genomtänkt lönebildning. Industrin måste vara riktmärke för lönebildning om vi ska förena hög sysselsättning med stigande reallöner och välfärd.

Därför tycker vi i IF Metall att det är viktigt med solidarisk samordning inom LO med den internationellt konkurrensutsatt sektorn som lönenormerande samt ett stabilt industriavtal som ger både reallöneökningar och industriell utveckling.

IF Metall kräver:

# En aktiv industripolitik.

# Satsning på industrinära forskning och utveckling som leder till produktion.

# Utbildning av rätt kompetens till industrin.

# God och förutsägbar energiförsörjning.

# Utvecklad infrastruktur.

# Tillgång till långsiktigt kapital för investeringar i hållbara industriarbeten i hållbar produktion av hållbara produkter.

Stefan Hultman, Ordförande

IF Metall Mellersta Norrland

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel