Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

”Det viktigaste är att vi har kul ihop”

För fjärde året i rad bjuder Storsjöcupen på idrott när den är som allra bäst. Under gårdagen var det nämligen dags för U-klassen att dra igång. Klassen där vinna visserligen betyder en del, men är långt från det viktigaste.
– Det här var hur kul som helst, var den samlade meningen hos IFK Östersund Vit, efter premiärförlust mot IFK Röd med 9–2.

Annons

Gårdagens match bjöd på en hel del mål, snygga målvaktsräddningar och bra passningsspel. Alla ställer upp och spelar efter sin egen förmåga och kapacitet, och gör det med leenden från öra till öra.

IFK Östersund Vit hade det dock lite kämpigt i inledningen av derbyt mot lagkompisarna i IFK Östersund Röd, och fick släppa in första målet efter bara 30 sekunder. Sen rullade fler bollar in, och i halvtid låg gänget under med 5–0.

Men efter lite taktiksnack i halvlek fick IFK Vit spräcka sin ”cup-nolla”, och lyckades även med att göra ett mål till innan matchen var slut.

Och trots förlusten så var humöret på topp när det var dags att analysera matchen.

– Vi gjorde en bra match även om vi kanske skulle ha gjort fler mål. Men det var kul, konstaterade samtliga efter matchen.

– Det var kanske lite orosamt i början, men i andra halvlek blev det en helt annan match. Det bestämde vi ju oss för, eller hur? Det gick ju till och med så bra att vi gjorde mål, det ger vi oss själva en applåd för, säger Pierre Perman, ledare i IFK Östersund, till sitt lag, som svarar med stora leenden och tips på en bra strategi för kommande matcher i cupen:

– Det är jätteviktigt att vi hjälps åt.

– Vi måste prata mer med varandra.

– Kanske kan vi byta snabbare så att alla får spela mera?

– Sen så måste vi kämpa hela matchen...

– Och det viktigaste är inte att vinna utan att vi har kul...