Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Det vården behöver

Landstingspolitikern Christer Siwertsson (M) borde ägna mer tid åt att stötta insatser som utvecklar vårt län, så att vi minskar utflyttningen och ökar antalet arbetstillfällen. Det är nämligen genom detta vi kan öka skatteintäkterna som sedan kan användas till sjukvården.

Siwertsson är tydlig med att vi inte ska ha mer pengar till sjukvården från staten. Den ska i stället fortsätta sänka skatten med miljarder kronor till de som i första hand har bra ekonomi. Undantaget är när han vill profilera sig inom sin egen yrkesgrupp och höja sjuksköterskornas löner med pengar från regeringen.

På länsnivå är det enbart landstinget som kan ta ut skatt – det innebär också att det enbart är via landstingsskatten som vi också kan finansiera regionala satsningar som kan ge just fler besökare.

Med tanke på behoven har vi små resurser, men tillräckligt för att exempelvis skapa förutsättningar för attraktioner så som Nationalmuseum Norr.

En av de viktigaste anledningarna är att vi med hjälp av sådant kan bidra till att vända utvecklingen, locka ännu fler betalande turister, inflyttare, företag och därmed öka länets skatteintäkter med hjälp av förhållandevis små insatser.

Regional utveckling är ett verktyg för att skapa bättre förutsättningar för ökade skatteintäkter som vi vill satsa på vården, skolan och omsorgen. Just nu minskar dessa intäkter samtidigt som vårdens behov bara ökar.

Nationalmuseum Norr kan vara en liten del i många framtida satsningar som alla i länet måste hjälpa till med.

Vården behöver mer resurser – inte sänkta skatter!

Harriet Jorderud (S), Robert Uitto (S), Lena Bäckelin (S)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel