Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Det var en konstig känsla"

Svegssonen Marcus Högström lämnade Almtuna för Djurgården inför kvalserien. En dryg månad senare var han poängbäst i laget när klubben blev klar för SHL.

När Djurgården ville förstärka backsidan inför kvalserien föll valet på Almtunabacken Marcus Högström. Att lämna var inget svårt beslut för 25-åringen efter debutsäsongen i Uppsalalaget.

– Nej, mitt mål var hela tiden att gå vidare mot högre serier. Sen bor vi i Stockholm så det var inte så svårt. Och jag tyckte att de hade bra chans för att kunna gå upp, berättar Marcus Högström, som hann med tre framträdanden med DIF i allsvenskan innan det var dags för kvalserien. Där blev det succé. Med elva poäng på tio matcher var han tvåa i kvalseriens poängliga.

Överraskad?

– Jo det är man väl. Men jag spelar med väldigt bra spelare och har blivit väl omhändertagen. Sedan har det bara rullat på med matcher hela tiden och jag har känt mig i bra form.

Säsongen fick sedan ett perfekt slut när det efter slutsignalen i måndags kväll stod klart att Djurgården tar klivet upp i hockeyns finrum igen. En omtumlande upplevelse för Marcus och de andra i laget.

– Det gick så fort alltihop. Det var som inte så mycket glädje för det var så mycket som hände och de stormade isen och ... det var en konstig känsla.

Det största ögonblicket i din karriär?

– Ja, det här är det största. Det var fantastiskt att få vara med om och få förunnat.

Nu väntar alltså spel i SHL till hösten för Marcus Högström som har ett tvåårskontrakt med Djurgården.

Du har ju varit runt i en hel del klubbar, är målet att bli kvar i Djurgården ett tag nu?

– Det vet man aldrig. Men såklart det är det.

– Ibland gör man bra saker och får chans att kliva upp ett steg, och jag tycker inte man ska stanna bara för att man ska stanna. Men planen är att vara kvar här i två år nu.

Nu väntar några veckors välförtjänt ledighet efter ett lyckat år innan försäsongsträningen inleds.

– Jag hade som mål att göra min bästa säsong i karriären. Det tycker jag att det blivit, summerar Marcus.