Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Det var en jättesmäll"

En otäck trafikolycka inträffade i Mordviken på måndagseftermiddagen. En personbil och en lastbil kolliderade.

– Det var en jättesmäll, säger ett vittne.

Olyckan inträffade strax före klockan 14 på måndagseftermiddagen. Personbilen kom från Östersundshållet. I närheten av Mordviken, väster om Bräcke, gled bilen över i mötande körfält – och kolliderade med en lastbil. Lastbilsföraren försökte undvika kollisionen genom att styra ut mot diket, men lyckades inte.

– Det var nästan en frontalkrock. Jag hörde smällen en kilometer därifrån, säger vittnet.

Föraren av personbilen klämdes fast i bilen. En ambulanssjuksköterska, som var på besök i ett hus som ligger nära platsen, var snabbt på plats vid olyckan. Ambulans och ambulanshelikopter kom också till platsen, liksom räddningstjänsten – som fick klippa loss föraren av bilen.

Personen som körde bilen flögs till Östersunds sjukhus, men skadeläget är oklart. Vägen var avstängd under räddningsarbetet. Efter ungefär en timme lämnade räddningstjänsten platsen.

På måndagskvällen rapporterades att föraren av personbilen skulle opereras för sina skador och låg medvetslös på sjukhuset.