Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Det ska Palmcrantzskolan användas till

Palmcrantzskolan ska tömmas. Nu finns förslag på vad de tusentals kvadratmetrarna ska kunna användas till.

Det är mark- och exploateringskontoret på Östersunds kommun som har gjort en ansökan om en ändring av detaljplanen av bland annat Palmcrantzskolan.

Som LT berättat tidigare ska skolan, som består av cirka 20 000 kvadratmeter yta, tömmas och i stället ska gymnasieeleverna inhysas i den utökade Wargentinsskolans lokaler.

Planerna på de här förändringarna har funnits i flera år, men först nu finns mer konkreta förslag på exakt vad skollokalerna ska kunna användas till. Enligt förslaget, som ska upp för diskussion på miljö- och samhällsnämndens sammanträde på onsdag, ska detaljplaneförändringarna göras för "en så flexibel användning som möjligt",

"Användningar som medges i Palmcrantzskolans lokaler är centrumverksamhet – ej handel och hotell – hälsocentral, idrottsanläggning, lokaler för vuxenutbildning, småindustri och bilservice – ej försäljning – samt handel med tyngre skrymmande varor. Användningen skola kommer att vara kvar", står det i förslaget.

Men i samband med att detaljplanen förändras på PC föreslås även att Körfältsskolan, Regnbågens förskola och Stabsgränd ingår i planområdet av administrativa skäl.

"Även för dessa kommer användningen skola vara kvar. För att få en så flexibel plan som möjligt medges även bostäder och centrumverksamhet – ej handel och hotell – i Körfältsskolans och Regnbågens förskolas lokaler samt centrumverksamhet – ej handel och hotell – i Stabsgränds lokaler".