Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Det roligaste är att få vara rolig på scen"

Omskyltning och ombyggnationerna på sjukhuset har blivit mer vardag än undantag.

Rekvisitan på scenen skvallrar om att årets Landstingsrevy kommer handla en hel del om byggen också.

Revyn heter "Hantverk på gång - tillträde på egen risk".

I morgon har gänget bakom Landstingsrevyn generalrepetition och på onsdag kväll ger de den första av tre föreställningar. De repeterade i dag också och LT var med.

De håller på att sätta upp en byggställning längst bak på scenen. Framför finns rekvisitan, en rullstol, en dator, en ratt, olika verktyg, fönsterkarmar och något som heter Puste kraft.

Erika Sandell är sjuksköterska till vardags i revyn är hon herr Flemtepust, en innovativ norrman som ska sälja in sin nya maskin Puste kraft.

– Maskinen samlar upp personalen stånk och stön och omvandlar det till energi som bland annat kan användas för att driva sjukhuset. Det spar pengar också, säger Erika Sandell.

Hon har varit med i revyn i fyra år och tycker det är jätteroligt.

– Jag kan inte säga varför det är det, det är bara jättekul. Jag gick dans och teater i gymnasiet så jag har alltid gillat sådant, säger hon.

– Det är jättekul att vara med men nervöst. Det roligaste är att få vara rolig på scen och göra bort sig. Livet är alltid så allvarligt och man får inte göra bort sig. I fjol gjorde jag bort mig riktigt, jag glömde alla repliker. Det blev också roligt, säger Marianne Nilsson, en av skådespelarna.

Det är 17 skådespelare samt musiker och rekvisitörer som arbetar med produktionen.

Arbetet med revyn har i princip pågått sedan förra årets revy, men intensifieras när hösten kommer.

Catrin Bitén berättar att redan sista kvällen av föreställningarna brukar de börja spåna på idéer till nästa år.

– Vi kommer på saker under tiden vi håller på, säger hon.

Dansande baciller, stepp, styggdans, besök från grannlandet Norge, pingviner som tävlar i omvårdnad, ordningsvakter, labbassistenter och ett besök av konungafamiljen är något av det som årets Landstingsrevy bjuder på.