Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Det regnar köttbullar 2 : Den stora matkampen

Biostaden

Originaltitel: Cloudy with a chance of meatballs 2

Premiär: 15 november 2013

Svenska röster: Jesper Salén, Carla Abrahamsen, Mattias Knave med flera

Regi: Cody Cameron och Kris Pearn

Speltid: 1 timme 34 minuter

Censur: 7 år

Exakt åtta minuter efter att matstormen från "Det regnar köttbullar" har bedarrat återupptas raskt handlingen i denna uppföljare.

Även den här gången står den unge uppfinnaren Flint Lockwood och hans vänner i centrum för handlingen men de får också sällskap av Flints barndomsidol, vetenskapsmannen och gurun Chester V.

Han skickar sitt hologram för att förklara för invånarna på den matdränkta ön att han och hans globala företag Live Corp ska städa upp och återställa området. Och Flint, han får jobb hos Chester, vars signaturprodukt Matkakan snart ska lanseras i version 8.0.

Amerikansk sektliknande företagskultur får sig en släng av manussleven när Flint börjar jobba med idéutveckling på Live Corp, som har en "kreativ" miljö och konstant tillgång på krystade ta-med-kaffe- varianter (quinoamjölk till latten, någon?).

Om du nu tycker att ovanstående låter som ett missriktat upplägg för en barnfilm så har du alldeles rätt. "Det regnar köttbullar 2" flirtar inledningsvis så hårt med den vuxna delen av publiken att den helt i onödan krånglar till och överlastar intrigen, som flyger över huvudet på den verkliga målgruppen.

Men som tur är lugnar den ner sig. Och när Flint får ge sig iväg på jakt efter sin matmaskin FLDSMDFR, som visst inte var helt oskadliggjord ändå, får alla i publiken chansen att gotta ner sig i en rolig och fantasifull värld som matmaskinen spottat ur sig.

När filmen förvandlas till en "Jurassic Park" korsat med "Kalle och chokladfabriken" och presenterar oemotståndliga figurer som gulliga talande jordgubbar och lagom läbbiga snabbmatsmonster gör den i grevens tid äntligen sitt jobb.

TT Spektra