Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Det har varit en tuff resa"

I våras såg hela säsongen ut att brinna inne på grund av en skadad sena.
Trots det slog Cecilia Thomasson till och vann VM-guld i gårdagens medeldistans:
– Det känns helt otroligt, säger Fältjägarnas stjärna i MTB-orientering.

Förra året vann Cecilia Thomasson sitt och Sveriges första VM-guld genom tiderna i mountainbikeorientering. I går följde Fugelstabon upp det sprintguldet med att vinna ett nytt; nu i medeldistans:

– Jag visste att om jag inte skulle göra något misstag och såg till att ha bra flyt i orienteringen så lönar det sig i slutändan. Jag har gjort ett väldigt bra tekniskt lopp, det var i princip helt fritt från misstag.

– På ett ställe tog jag ett extra stopp just för att se till att hålla ihop det hela vägen, och det lönade sig, säger Thomasson som vann dryga halvminuten före brittiskan Emily Benham.

Thomasson fick stå och vänta några minuter i målfållan innan det stod klart att guldet var säkrat. Och när hon fick beskedet kom glädjetårarna.

Detta mycket beroende på den tuffa säsong som hon har bakom sig:

– Jag hade inte räknat med att ta något guld i år, men jag har satsat mot det. Men det har varit en tuff resa med de skadebekymmer som jag haft.

I våras kunde Thomasson inte cykla alls på grund av problem med en sena på lårets baksida:

– Vid ett läkarbesök fick jag besked att senan var 30 procent av, då fanns valet att antingen lägga ner säsongen eller att göra som min sjukgymnast sa, att kunna låta det bära eller brista.

Thomasson valde det andra alternativet och det bar verkligen.

Hela vägen till hennes andra VM-guld.

Fältjägarnas andra VM-åkare, Erica Johansson, slutade på en 22:a plats.

På fredag fortsätter VM i polska Bialystok med långdistans.