Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Det här räcker inte Jon Henrik

Annons

Jon Henrik Fjällgren

Var: Cirkustältet

När: Torsdag, 21.00

Betyg: 2

En gudabenådad röst, filmstjärnelook och storpublik till trots.

Jon Henrik Fjällgren når inte ända fram under sitt premiärframträdande på Storsjöyran.

Cirkustältet är fyllt till bredden och flera hundra åskådare står utanför när Talangvinnaren Jon Henrik Fjällgren går på scen klockan nio på torsdagskvällen.

Han inleder med sin brottarhit "Daniels jojk" och får med sig publiken direkt.

Tredje låten är en pastisch på Bruce Springsteens "Point Blank" och är kvällens höjdpunkt. Då förvandlas Fjällgren till en samisk The Boss. Pianisten, okänd för recensenten, ger god hjälp med härligt svulstigt pianospel.

Det blir tydligt att Fjällgren har en tunn låtkatalog när han avslutar det ordinarie setet med en repris av "Daniels jojk".

Det som drar ner betyget ordentligt är den totala bristen på publikkontakt. Jon Henrik Fjällgren har filmstjärnelook men det räcker inte. Jag hinner tänka att "åtminstone gör han inte en Bob Dylan och sjunger med ryggen mot publiken". Naturligtvis inleder han då nästa låt med ryggen vänd mot publiken.

Pelle Zackrisson