Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Det har lossnat på slutet"

Poängkungen Michael Sandin gjorde hela sex mål när Frösön bortaslog Örnsköldsvik med 10–1.
– Det har lossnat på slutet, säger Frösönforwarden.

Sandin var matchens särklassige spelare. Han gjorde själv de fyra första målen oc noterades totalt för sex mål och ett målpass.

Det här var heller ingen engångsgrej. Sandin toppar poängligan i division 1 Norrland med 47 poäng på tio matcher. Ett imponerande facit.

– Det har gått bra, men jag tycker att det är hela laget som ska ha en del av äran. Vi har jättebra kemi i förstafemman. Det är till exempel enkelt att spela ihop med Henrik Esbjörnsson (lagkaptenen).

Sex mål: är det nytt personbästa?

– Jag vet inte, men i division 1 har jag i alla fall inte gjort så många mål.

En sexmålsskytt är verkligen inte något som är vanligt på så hög nivå, men Michael Sandin tycker även att vi ska sätta ett stort utropstecken för försvarsspelet.

– Det var mycket bra, efter två lite sämre matcher. Att bara släppa in ett mål är ovanligt. Jag vet inte om vi lyckats med det förut, men Marcus Willesgård spikade igen.

Segern innebär att Frösön stärker sina aktier för att gå till allsvenskt kval. Laget är tvåa och behåller man den placeringen får man hemmaplansfördel i ett kval.

– Det är viktigt att bli etta eller tvåa eftersom man då slipper en eventuell tredjematch på bortaplan. Det blir mycket billigare.

Är det allsvenskan ni ska satsa på?

– Ja, det tycker jag verkligen. Alla i laget har tagit ett steg upp sedan i fjol