Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Det har inte kunnat gå bättre"

Det var en glad Karin Paulsson (S) som lämnade valvakan på Mediacenter i Svenstavik i söndagsnatt. Och hon är lika glad när hon tar emot LT hemma på gården i Västnor.

– Det har inte kunnat gå bättre. Elva mandat av 31 är ett bra betyg från väljarna, konstaterar hon.

I går fick Karin Paulssonmotta gratulationer både personligen och via telefon. Men att fira partiets framgång har hon ännu inte hunnit. Efter ett par timmars sömn steg hon som vanligt i går morse upp för att gå till jobbet inom hemvården.

– Jag trivs så otroligt bra. Om jag blir kommunalråd, som mycket pekar på, kommer jag sakna både arbetskamraterna och pensionärerna väldigt mycket, säger hon.

Nu vill Karin Paulsson och Socialdemokraterna arbeta för lugn och ro i kommunen – och för att få ekonomin i balans. Hur det exakt ska gå till vet hon inte. Och hon är inte främmande för att höja skatten för att få debit och kredit att gå ihop.

– Jag säger inte att vi ska göra det, men jag säger heller inte att vi inte ska höja skatten, säger hon.

Men innan Karin Paulsson kan börja utöva sin politik måste hon hitta samarbeten med andra partier för att få majoritet. Hon vet ännu inte vilka kandidaterna kan tänkas vara. Det enda hon är säker på är att Bergs kommun inte ska styras av en regnbågsfärgad allians de kommande fyra åren.

– Jag tror inte på ett samarbete som det såg ut efter valet 2006. Att samarbeta fem partier blir för splittrat.