Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Det här betyder medborgardialog

Kommunfullmäktige beslutade den 18 mars att återremittera frågan om en ny arenas placering på grund av bristande beslutsunderlag.

Annons

Ett av besluten handlade om att genomföra en ”medborgardialog före nytt beslut”.

Nu har Östersunds kommun kallat till ett informationsmöte i dag den 7 april – mitt i påsklovsveckan.

Vi som företrädare för Allianspartierna i Östersund tycker inte att detta uppfyller kommunfullmäktiges beslut. Ett informationsmöte innebär information och möjlighet att svara på enklare frågor. Medborgardialog innebär att man redovisar flera beslutsförslag och är öppen för att lyssna och ta till sig nya synpunkter.

Informationsmöte och medborgardialog är med andra ord två helt olika saker. Att dessutom kalla till ett möte med kort varsel i påsklovsveckan är inte att visa respekt för våra medborgare och demokratins spelregler.

Vi kräver att kommunfullmäktiges beslut genomförs till fullo före nytt beslut om arenans lokalisering. Vi vill bygga en ny arena/arenor men beslutet kan tas i juni av kommunfullmäktige. Medborgarna ska ha möjligheter till dialog om en så stor investering som 250 miljoner kronor.

Begreppet medborgardialog betyder att man ser medborgarnas kunskap som en tillgång för att forma kommunens framtida inriktning och utveckling. Östersunds kommun har tidigare fått kritik för att inte säkerställa en tillräcklig och systematisk medborgardialog, nu senast i en revisionsrapportnfrån januari 2010 utfört av Komrev.

Allians för Östersund vill att medborgarna i stora frågor eller frågor av särskild vikt ska få ökad möjlighet till inflytande.

Allians för Östersund


Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel