Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Det här behövde vi"

Adam Mattiasson har eftersökt större effektivitet i offensiven.
Mot Morön var ketchupeffekten total.
– Det här behövde vi, säger IFK:s tränare efter 8–1-krossen på Hofvallen.

Den som tog tillvara på sina chanser allra bäst var långe Jonathan Lundbäck; fyra mål på sex chanser imponerar.

– Det är min uppgift att vara där och göra mål. I dag gör jag fyra så då måste jag vara ganska nöjd, säger matchens lirare.

Lundbäck pytsade två gånger i första halvlek (1-0 gjorde han redan efter 14 minuter) och IFK ledde med 4–0 i paus. Men spelet ute på planen lämnade mycket att önska.

– Det är alldeles för långsamt tempo i första halvlek, men i paus kommer en rejäl utskällning av bröderna Fryklund – och då lyssnar man, berättar Lundbäck.

IFK hade betydligt bättre rörlighet på mitten i andra halvlek och hittade fram i flera olika varianter. Den som sprang överlägset mest var Martin Hedberg, en spelare som Adam Mattiasson tog med sig från Brunflo.

– Mycket av ytorna som "Jonte" och de andra får kommer genom Martins smarta löpningar, där han drar med sig spelare. Och så gör han också två mål i dag. Han är en viktig spelare för oss, berömmer Mattiasson.

IFK är i och med lördagens seger fyra i tabellen, sju poäng från serieettan Piteå som har en match mindre spelare. Men det är inte aktuellt att värva spelare utifrån för att försöka nå toppen.

– Vi kommer att ge sex spelare från 94-laget chansen från och med måndag. Det är där vi har vårt kapital. Vi lägger pengar på ungdomsverksamheten och är beroende av den. Det är vår framgångsfaktor.

Är det spelare som kan göra skillnad direkt?

– 94-laget ligger tvåa i division 4 så det finns en förmåga, helt klart. Men vi kommer inte att utkräva något direkt. Det är bra inför nästa säsong att killarna får vara med och känna på hetluften redan i år.

Läs mer om IFK:

Lundbäck gjorde fyra i IFK:s kross

IFK startade hösten med förlust

Lundbäck uttagen i landslaget