Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Det händer på Stortorget ...

Lördagsmarknaden på Stortorget har blivit populär.

Nu kommer den att fortsätta hela sommaren.

Dessutom väntas flera andra arrangemang på torget.

Cityledaren Rickard Hallström informerade under en företagarträff på måndagskvällen om utvecklingen av stadskärnan i Östersund.

Klart är att Stortorget kommer att användas flitigt under den kommande sommaren.

– Vi kommer att få upp del evenemang på torget. Målgången i St Olafsloppet kommer att ske där, likaså invigningen av Storsjöcupen, berättar Richard Hallström.

Det lär komma som ett lyft, inte minst för de handlare runt torget som har drabbats av ombyggnationen.

– Det har varit svårt för många handlare under ombyggnationen. Nu finns det en nyfikenhet kring torget och då är det ganska naturligt att det sker evenemang där, fortsätter Hallström.

Samtidigt påpekade Hallström vikten av en bra helhetsbild kring stadskärnan.

– Ambitionen är att det skall bli Sveriges attraktivaste stadskärna. Då är tillgängligheten och att det är rent och snyggt väldigt viktigt.

På plats på företagarträffen i går fanns också Krister Fryklund, chef för kommunens Samhällsbyggnadsförvaltning, för att berätta om kommande byggplaner i kommunen.

Där bekräftades det bland annat att 300 lägenheter är på gång i Östersund.

Områdena rör Valhall, Fjällmon, Förklädet, Härberget och lugnet på Stadsdel Norr.

– Det kommer inte att bli lägenheter för dom bostadslösa ungdomarna. Däremot kan man räkna med en rotation när dom nya lägenheterna byggs, säger Krister Fryklund.

Något som också togs upp var den kommande omvandlingen av Badhusparken, där grönytorna söder och norr om Frösöbron skall bli föremål för förändring.

– Det handlar om att göra ytorna intressanta och mer innehållsrika, berättar Krister Fryklund.