Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Det händer för lite evenemang under sommaren"

Ett ihärdigt lågtryck i fjol spelade stor roll för Göthe Svensson som driver Sandvikens camping.
– Det regnade i två veckor under juli månad i fjol och då var det nästan tomt här, säger Göthe Svensson.

Trots stugboende och en markant ökning av husbilsnätter på campingarna är branschen fortfarande mycket väderkänslig.

– Jag förlorade 14 dagar helt och hållet i fjol och det märks, säger Göthe Svensson.

Camparnas resvanor har ändrats markant sedan de började titta på vädret i sina mobiltelefoner.

– De ser efter i telefonen vart det ska bli fint väder och åker dit solen skiner. Jag ser det väldigt tydligt för de planerar inte sina rutter i förväg längre och förbokar inte platser heller. De hoppar in i bilen, ser efter vart det är fint väder och dyker upp här under eftermiddagen, säger Göthe Svensson.

I år är läget bättre och sommaren ser bra ut.

– Det borde finnas mer aktiviteter under sommaren och speciellt under juli månad. Evenemang kring idrott, friluftsliv och fiske. Det händer för lite under sommaren. Kommunen skulle kunna anlägga en tillfällig boulebana i Badhusparken och ha tävlingar på eller kanske en volleybollturnering. Man måste vara kreativ och det finns kreativa människor i Östersund, säger Göthe Svensson.

Aktiviteter som lockar turister gynnar hela kommunen.

– Det är inte bara campingarna som får ett uppsving vid evenemang som Storsjöcupen, utan det märks i alla näringar. Det är ju bra även för kommunens ekonomi. Mer turister ger ju mer skatteintäkter, säger Göthe Svensson.