Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det finstämda tilltalar Wells

/
  • Robert Wells kommer till Revsunds kyrka den 9 januari tillsammans med Sofia Källgren och basisten Lasse Ringberg.Foto: Scanpix

I höstas besökte Robert Wells bland annat Tåsjö på sin kyrkoturné med Sofia Källgren. Turnén gav mersmak och snart ska de iväg igen, denna gång med ett stopp i Revsunds kyrka den 9 januari.

Annons

På mellandagsturnén i januari har han, förutom Sofia Källgren, med sig basisten Lasse Ringberg. De tre har spelat tillsammans i många år, och det är något som Wells trivs med.

– Det är lättsamt och allt flyter på bra när man känt varandra länge. Vi är alla tre väldigt självgående och fungerar bra tillsammans, jag tror att det avspeglar sig i musiken också, säger han.

Konserten i Revsunds kyrka blir en avslutning på den sex spelningar långa turnén och kommer innehålla en blandning av deras repertoarer, däribland filmmusik från Sofia Källgrens senaste skiva och en del klassisk musik.

Robert Wells känner sig bekväm med kyrkorummet som konsertlokal, främst för att det går att jobba på ett helt annat sätt musikaliskt. Han gillar hur de finstämda klangerna kan fylla hela rummet och känslan som akustiken ger.

Innan kyrkoturnén ska Wells bland annat till Kina för att spela på en av deras gigantiska nyårsgalor. Några veckor senare väntar en annan långresa då ”Rhapsody in rock”-gänget åker till Thailand för att uppträda.

Men först har han jullov ett tag, ganska lägligt eftersom han tappade rösten på den senaste julkonserten.

– Det var faktiskt första gången något sådant hände mig. Men det löste sig på annat vis, och resten av bandet kunde i alla fall skratta åt det.

Mer läsning

Annons