Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Det finns monster i sängen

I boken "Micro monster" av Tom Jackson får vi se närbilder av både blodsugare och bajsätare.

I boken "Micro monster" av Tom Jackson får vi se närbilder av både blodsugare och bajsätare. Gemensam nämnare är att de alla ständigt rör sig i närheten av eller på oss människor.

Att huvudlöss är ovälkomna parasiter är de flesta säkert överens om. Liksom att tanken på att vi har hudflagsätande kvalster i sängen inte är särskilt trevlig.

Och när vi tittar på bilderna i barnboken "Micro monsters" kanske vi dessutom kan enas om att de har ett riktigt spännande utseende.

Zoologen Tom Jackson från Bristol, Storbritannien, jobbade i tre månader med att sammanställa bilder på kryp människan ofta har i sin närhet. 80 insekter fick en helkroppsbeläggning av guld innan de frystes ner med flytande kväve. Därefter besköts de djupfrysta insekterna med en stråle av elektroner från ett svepelektronmikroskåp.

- Jag ville samla de ohyggligaste bilderna jag kunde hitta, säger Tom Jackson. Den här boken visar barn allt som finns runt omkring dem i hemmet, i trädgården och på lekplatsen.

Boken testade han på sin son.
- Bilderna har inte gett honom några mardrömmar. Istället älskar han dem, särskilt de äckliga maskarna.

I dagsläget är det oklart om eller när boken kommer i en svensk översättning.  

 


/Amy Lagerman

Kamera & Bild