Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Det finns inget dåligt väder – bara taggade boulespelare

En för boulespelare lite större sporthändelse är seriespel på distriktsnivå. Helgen 17-18 augusti samlades fem lag i div 3 södra Norrland på Björkbacka i Östersund.

Tillresande var Nipstadens bouleklubb från Sollefteå, Skönsbergs bouleklubb och Njurunda bouleklubb. Lokala lag var Jamtboule och Östersunds bouleklubb.

En hel del skulle till innan arrangörsklubben ÖBK kunde hälsa gästerna välkomna. Städning av banor och klubbhus, resning av ett något motsträvigt tält, bull- och kakbak och en del logistiskt tänkande, bland annat om var hungriga gäster skulle äta mat. Men problem är ju som bekant till för att lösas och när lördagsmorgonen anlände gjorde även cirka 45 spelare också det.

Tävlingskommittén hade studerat tre vädersajter under 14 dagar och hoppats på att det våldsamma regn som aviserats för lördagen – 29 mm – skulle blåsa bort på vägen. Och precis så blev det. Nåja, några droppar på eftermiddagen, men inget som förstörde det goda humöret.

Reidun Åkerström var huvuddomare. Ett antal regeldiskussioner dök upp, bland annat om hur avbytare ska användas. Hon fick också rycka ut när någon reflexmässigt hade stoppat en lille (träkulan) med foten, men det mesta förlöpte utan problem.

Korv, toast, kaffe och fikabröd tillhandahölls under de båda dagarna av serveringsgruppen bestående av Carina Eriksson, Evy Edfeldt, Yvonne Strandh och Gerd Wiik. Dessutom såldes 200 lotter i ett nafs.

Vinnare blev Nipstadens bouleklubb, tvåa blev Skönsbergs bouleklubb, Jamtboule trea, Njurunda bouleklubb fyra och Östersunds bouleklubb femma.

Text och foto: Sol Eidenby

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Länstidningen Östersund Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel