Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Det finns inga hen

Frågan om vad som är sanning är gammal. Det var enklare förr, då tycktes det finnas raka svar. Numera ska det mesta ifrågasättas. Olika människor söker sina egna monopol på sanningen. Eller också säger man: "Var och en blir lycklig på sin egen sanning". Var och en definierar egna sanningar. På något sätt är dock detta tänkesätt egentligen en flykt från verkligheten – alltså från Sanningen. För om det finns objektiva sanningar, då finns det även objektiva manipulationer och lögner. Jorden kan inte både vara platt eller rund samtidigt. Antingen är en man en man eller en kvinna, inte något obegripligt som "hen". Det vet ju vanligt folk också. Det gäller alltså att stå för sanningen.

Jag blir erbarmligt trött på politiker som inte kan föra en saklig debatt. Som hackar på motståndarna i stället för att säga vad man själv vill göra. Som inte kan erkänna obekväma sanningar. Som inte kan svara ja och nej på enkla frågor utan gör som en kvinnlig känd politiker: glider undan hela, hela tiden när samma fråga ställs åtta gånger! Nej, svenska folket förtjänar i stället rakryggade företrädare som kan erkänna när det tyvärr blev fel. Som kan stå för sanningen även om den är bister och det svider i det egna skinnet.

Bo Westin

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel