Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Det blir världsklass!

En stor del av länets konserthöst är höljt i dunkel än så länge. Arrangörerna bakom Club Corazon har till exempel bara släppt namnen till premiärdatumet 27 september, då punkiga Knivderby rullar in på Studioscenen tillsammans med lokala förbanden The Dead och Shitfucks, och hemvändarkvällen 21 december då Kristian Antilla kommer tillbaka. Ytterligare två akter ska läggas till, 1 november och 7 december, men vilka de blir återstår att se.

Musiksäsongen i Åre och Vemdalen har inte heller kommit i gång, men vi fick en glimt av den förra veckan då det blev känt att Oskar Linnros är på ingång till Åre den 12 december.

Det man ändå KAN se när man spanar in musikscenen de närmaste månaderna är att de svenska, folkkära artisterna ratar länet på sina höstturnéer. Yohio, Tommy Nilsson, Jerry Williams, Robert Wells, Håkan Hellström, Maia Hirasawa, Lars Winnerbäck och Melissa Horn. Alla väljer de hellre att åka till kuststäder som Örnsköldsvik, Sundsvall och Härnösand. Martin Stenmarck, som fått ledigt från "Ladies night", är ett undantag. I slutet av september gör han en spännande, akustisk konsert med tre musiker från länet, Jens Comén, Svante Söderqvist och Tomas Nyqvist.

Men gör det egentligen så mycket att Wells och Winnerbäck lägger i femmans växel och kör den lättaste vägen norrut i år? Nej, måste mitt svar bli. De herrarna kan ni se på Yran vartannat år ungefär. Passa i stället på att uppleva någonting nytt och oväntat i höst då rootsmusiken kommer att dominera. Det finns nämligen flera internationella artister som inte är det minsta rädda för jämtländsk jetlag, däribland Carrie Rodriguez, Temperance Movement och Israel Nash Gripka. Det blir, som man brukar säga, världsklass!

Ett urval av höstens konserter i Östersund:

September:

20 Carrie Rodriguez, Stiko Per Larsson och Andréa Lundqvist, Storsjöteatern.

27 The Dead och Shitfucks, Knivderby, Storsjöteatern.

28 Martin Stenmarck & Jets – Det akustiska äventyret Storsjöteatern.

Oktober:

19 Peter Bruntnell, Tommy Womack, Slow Fox, Mikael Eklöv, Storsjöteatern.

25-27 Temperance Movement, Canned Heat, Micke Mojo, Lydia Loveless, Joe Nolan med flera, Östersunds Bluesfestival.

November:

8 The Legends - Alive in Concert! OSD.

16 Ellen Sundberg och Israel Nash Gripka, Marité.

24 Christmas night med Magnus Carlsson, Jessica Andersson och Sonja Aldén, Sporthallen.

28 Rock'n'roll Xmas med The Refreshments, Gamla Teatern.

December:

6 Sten & Stanley julkonsert, Storsjöteatern.

12 Oskar Linnros, Åre.

21 Kristian Antilla, Storsjöteatern.