Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det blir ingen "Rocky"-film

Annons


En hund begraven. Det blir ingen långfilm med animerade "Rocky".

-Det är inte värt pengarna och jobbet, säger "Rocky"-tecknaren Martin Kellerman.

På onsdag släpps dvd-filmen "Rocky" med tretton tvåminutersepisoder av den tecknade hunden som i år fyller tio år. Filmerna ska också visas som förfilm på Folkets bio och i SVT med början under julen.

Tanken var att kortfilmerna skulle fungera som pilot för en "Rocky"-långfilm. Men Martin Kellerman har avbrutit arbetet med filmen, som skulle produceras av Nordisk Film.

-Nej, den kommer inte att bli av. Jag vill inte. Det var intressant att prova på, men det tog ett år och kostade miljoner att göra tretton tvåminutersfilmer. Det är inte värt det.

Redan på dvd:ns "bakomfilm" syns att Martin Kellerman inte var nöjd med kvaliteten på den animerade "Rocky". Bland annat ser man hur han har en dispyt med animatörerna på den danska studion.

-Jag tyckte inte att det var roligt. Det var danskar och italienare, och jag är inte så bra på att göra mig förstådd ens på svenska. Jag hade ingen kontroll över arbetet. Att samarbeta med andra kan vara väldigt lätt och det kan vara helt omöjligt. Det är en otrolig dödsångest när det inte blir som man vill, en extremt smärtsam process.
Besviken producent

Kellerman berättar att hans beslut möttes av besvikelse på Nordisk Film.

-Producenten blev jävligt besviken och det förstår jag, men jag valde att säga stopp innan vi drog igång just för att jag inte ville spendera två år med något som jag inte vet att det blir bra. Det är viktigt för mig att ha roligt när jag jobbar, annars kan resultatet omöjligen bli lyckat. Jag är inte intresserad av att göra något bara för att ha gjort det. Jag vill vakna med ett leende på läpparna och springa till jobbet.

I stället filmar Martin Kellerman nu en lågbudgetfilm tillsammans med regissören Max Stenerudh (Smacks i "Rocky"-serien).

-Vi har hållit på i ett år med egna pengar och egen tid. Helt förutsättningslöst. Det finns ingen deadline och vi vet inte om någon annan än vi själva kommer att gilla den.

-Det är så otroligt mycket roligare att göra en långfilm på egen hand för hundra tusen än att spendera miljoner på något som man bara blir halvnöjd med.

Mer läsning

Annons