Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Det blir ingen ny hälsocentral i Frostviken

Nya närvården AB avvaktar med att etablera sig i Frostviken.

Orsak: Området kan inte bära två hälsocentraler

Hans Boberg och Anders Heimdahl som nyligen startat Nya närvården AB i Strömsund och Hoting backar när det gäller etableringen i Gäddede.

– Vi har hela tiden trott att det förtroende våra patienter visat för oss ska bära och övertyga oss om att vi skulle klara av det, men vi inser det orimliga i att Frostviken kan ha två hälsocentraler, säger Hans Boberg i ett pressmeddelande.

Närvård Frostviken har nämligen bestämt sig för att fortsätta driva sin hälsocentral och anställa en läkare.

Därmed skulle Frostvikenborna få två hälsocentraler att välja mellan.

Men nu blir det inte så.

– Vi tar risken i den här satsningen personligen, som alla företagare, och med det måste vi vara förnuftiga i förhållande till personal och investeringar i projektet, säger hans Boberg vidare.

Anders Heimdal är också besviken och säger att det är tråkigt att de inte inom Nya närvården inte kan ge Frostvikenborna möjligheten till en fast läkarkontakt tillsammans med ett koncept som skulle ha gynnat Frostviken också i en framtid.

– Men vi måste vara realister, säger han.