Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Det blir buss till närmsta dusch

Kommunen var för optimistisk.

Badhusbygget i Gäddede är färdigställt först om två månader.

Annons

Det var planerat för slutbesiktning förra fredagen. Sedan skulle Flyktingloppets deltagare få inviga den nya utbyggnaden av bassängen vid Frostviksskolan i Gäddede. Men det blir inte alltid som man tänkt sig.

Betongen i utbyggnaden kräver 90 dagars torktid innan det är säkert att lägga klinkers på. Dagar som kommunen inte hade räknat med när planeringen för bygget och dess slutdatum klubbades igenom.

– Risken är stor att golvet släpper om man lägger klinkers på betong för tidigt. Vi hade bara flyktingloppet i huvudet när vi gjorde planeringen, så den här missen får vi ta på oss, säger Jörgen Pettersson, förvaltningschef på teknik- och serviceförvaltningen i Strömsund.

Golvet började läggas vecka 13 men hela bygget kommer inte att ha någon slutbesiktning förrän i juni.

– Vi har gjort det vi kan göra så här långt. Utöver golvet är det också inredning som ska upp, säger Bengt Henriksson, platschef för bygget.

När bygget satte i gång på allvar hade kommunen som mål att det skulle vara klart till femte april då starten för Flyktingloppet går. Deltagarna skulle efter avslutad målgång ha nära till badhuset för att kunna duscha och byta om, precis som tidigare år. Nu kommer deltagarna att bussas till närmaste duschanläggning i stället.

– Vi hoppas att det ska bli bra och att åkarna tycker att det känns okej, säger Bente Bruvoll, biträdande tävlingsledare för Flyktingloppet.

Deltagarna kommer att skjutsas till Uddebo, där sex duschar kommer att finnas till förfogande, och till campingen där fem duschar finns att tillgå.

Vad kommer det bli för fördyring på grund av förseningen?

– Det kommer inte blir någon fördyring alls. Däremot är bygget en fördyring om man räknar på den kalkylen som vi gjorde för två år sedan. Då skulle bygget gå på fyra miljoner kronor, en summa vi inte riktigt hade projekterat för. Nu vet vi att det kommer gå på sex miljoner kronor, säger Jörgen Pettersson.