Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Det blev onödigt mycket"

Efter två raka segrar tog det stopp. Tvärstopp.
– Borås var mer redo än oss, men det blev onödigt stora siffror, menar Jämtlandscoachen Torbjörn Gehrke efter 61–96.

Jämtland var med i matchen nästan fram till halvtidsvilan. Laget hade 27–30 och det såg lovande ut.

Men under den andra periodens sista minuter gjorde Borås ett 18–4-ryck och stängde butiken. Det var helt enkelt rullgardinen ned för Jämtland.

– Borås kom ut med mycket mer energi och sköt bra. Vi var bra med spelmässigt, men fick inte i bollen, menar Johan Rönström.

Torbjörn Gehrke håller med.

– Borås är ett bättre och starkare lag i grundläget, men det ska inte behöva se ut på det här sättet.

Kan ni lära er något av matchen?

– Ja, enormt mycket. I Östersund tog vi det fysiska kommandot, men nu var det Borås som gjorde det. De är så mycket större på alla positioner och den här gången tog de för sig, knuffade bort oss. Chris McKnight var till exempel med i matchen på ett annat sätt den här gången.

Jämtland hade ingen het spelare att luta sig mot denna dag. Dwayne Mitchell kom aldrig in i spelet och Dee Ayuba drog på sig tre snabba fouls och blev bänkad en del.

Bäst var Trevor Gruis som efter 12 poäng i halvtid stannade på 16 poäng och 9 returer.

Hos Borås var revanschbegäret tydligt efter förlusten mot Jämtland i tisdags. Dessutom hade matchen stort värde för hemmalaget som jagar en andraplats i grundserien.

Rutinerade kvintetten Miller, Darboe, Haanpää, McKnight och Palm tog befälet och kontrollerade matchen på sina villkor. Man sköt bättre och vann returmatchen klart (49–36).

Vi frågar Johan Rönström om Jämtland kunde ha gjort något annorlunda?

– Vi måste ta kampen bättre rent fysiskt. Vi måste stå upp även på bortaplan och till exempel ta hand om den defensiva returtagningen.

Den "sköna stämning" som hade infunnit sig i Jämtlands läger efter de två segrarna mot Borås och Nässjö försvann förstås till viss del efter denna trista dag i Boråshallen. Nu väntar hemresa och lätt träning på måndag och sedan en viktig match hemma mot Örebro på tisdag.

– Vi har inte har satt upp några specifika mål just nu, men självklart är det tiondeplatsen som hägrar. Ingen vill sluta sist. Vi vill avsluta med några segrar till, menar Torbjörn Gehrke.

Tre matcher återstår för Jämtland. Örebro hemma, Norrköping borta och Nässjö hemma.