Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Det blev ett uppskattat mittemellanbeslut

Det blev inget ja, det blev heller inget nej. Det blev ett uppskjutande.

– Skolan ska inte läggas ner och det är en lättnad, säger Christina Eriksson, lärare på Pilgrimstad skola.

Lättnad, så beskriver lärare och föräldrar beslutet om framtiden för Pilgrimstad skola skjuts på framtiden. Men vad som händer med skolan är det fortfarande ingen som vet, beslutet tas 2015.

– Alternativet hade varit nedläggning. Nu får vi ett år på oss, säger Maria Magnusson, förälder till två barn på skolan.

Under onsdagen meddelade Bräckes kommunalråd Sven-Åke Draxten (S) att kommunstyrelsen beslutat att flytta beslutet om Pilgrimstad skolan fram till 2015. Anledningen är att politikerna vill göra ytterligare utredningar innan de tar det definitiva beslutet.

För Maria Magnusson känns det beslutet helt rätt. Tillsammans med andra föräldrar som har barn på skolan har de länge kämpat för att få behålla skolan.

– Det känns som en liten seger att det ändå blev så här, säger hon.

I dag går det totalt 38 elever på skolan, från förskoleklass upp till årskurs fem. Det är en fantastisk skola men det är för få elever. Det säger Christina Eriksson, lärare, Agneta Nygren, lärare och Berit Tjärnström, förskolelärare om Pilgrimstad skola.

– Vi kommer ha 30 lever nästa år, vi behöver ha 45 till 50 elever om vi ska ha en chans, säger Agneta Nygren.

De tre fick direktiv om att skolan skulle läggas ner, att det pekade mot det.

– Inför det här såg vi en kaotisk skolavslutning, säger Christina.

– Elever som skulle placeras ut på andra skolor, personal som man skulle hitta en lösning för, strukturer som skulle skapas, säger Agneta.

Så när beslutet äntligen kom var det en stor lättnad.

– Nu har vi ett år till på oss och det är skönt, säger Berit.

– De köper sig tid att göra det här på ett bra sätt, säger Agneta.

Men känns det inte jobbigt att inte få ett definitivt besked? Nu får ni vänta i ett år till.

– Om beslutet blir att skolan ska läggas ner, ja då har de i alla fall haft tid att göra det på ett bra sätt. Hade de tagit det beslutet nu hade det inte känts rätt, säger Agneta Nygren.