Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Det blev en miss helt enkelt"

Styrelsen på Östersunds gymnasieskola ställer sig positiv till den granskning som gjorts och jobbar på att åtgärda bristerna.

Eva Rindestig-Sandström, en av skolans styrelsemedlemmar, tycker det är bra att Skolinspektionen granskat skolan.

– Vi har alltid något att lära och kan alltid bli bättre, säger hon.

Flera av synpunkterna som framfördes av Skolinspektionen har de redan åtgärdat.

– Vi har nu anställt en lärare via skolan. Det blev helt enkelt en miss tidigare och det fanns en önskan av den tidigare läraren att få bli fakturerad via sitt egna företag i stället för att bli anställd av oss. Vi tänkte oss inte för utan såg främst till hennes kompetens eftersom hon är väldigt duktig, säger Eva Rindestig- Sandström.

När det gäller fotolektionerna, där också den läraren inte varit anställd direkt under skolan, så handlar det om en miss i reglerna.

– Vi trodde det gick att göra undantag i estetiska ämnen. Jag vill inte skylla ifrån mig men det är många regler i skollagen och inte alltid lätt att reda ut. Vi kände oss som bovar när vi fick veta hur det låg till och korrigerade det då direkt.

Skolan har också ändrat upplägget för elevernas praktikveckor och Eva Rindestig- Sandström tycker att kritiken är berättigad.

– Tidigare har vi haft en bra koppling mellan praktik och lärande, men under de senaste åren har det fungerat sämre, det är vi medvetna om. Rektorn har därför tagit ett omtag för att se till att ämnena kopplas ihop mera till praktiken. Vi kommer också dra ner på praktiken till 1-2 veckor per år.