Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Det behövs balans

En av få positiva nyheter i Härjedalen de senaste åren har varit planerna på åretruntanläggningen Örndalen, inom pendlingsavstånd från Sveg. Örndalen skulle få stor betydelse för arbetstillfällen, befolkningsutveckling och med ökad befolkning ökat underlag för service i olika former. Projekt Örndalen är även viktigt för Sveg genom att här finns lämplig arbetskraft med rätt kompetens. Givetvis uppstår positiva effekter även för en rad andra orter i närheten.

Ett färdigställt projekt skulle innebära att den lokala servicen i Sveg stärks med en ökad inflyttning till området.

Svegs företags- och utvecklingsförening ställer sig helhjärtat bakom projekt Örndalen, vilket föreningen ser som en mycket viktig del i utvecklingen för att skapa nya och behålla befintliga arbetstillfällen.

Enligt projekt Örndalens egna beräkningar ska det när projektet är genomfört i sin helhet tillkommit närmare 5 000 bäddar och Örndalen ska skapa totalt cirka 300 årsverken.

Under själva utbyggnaden beräknar projektet att det ger cirka 50 årsverken per år under de kommande 10 åren, detta är oerhört viktigt för bygg- och entreprenörsföretag över hela kommunen.

Men djur och natur ställs mot arbetstillfällen, tillväxt och utveckling. Djur och natur lockar människor att besöka Härjedalen.arbetstillfällen, tillväxt och utveckling gör att människor kan stanna kvar. Det gäller att hitta en balans mellan dessa intressen, något som vi menar inte skett i detta fall. Mark- och miljödomstolens beslut om att avslå dispensen från artskyddsförordningen då det gäller projektet Örndalen är ett nederlag inte bara för projektet utan för Härjedalens kommun i stort.

Styrelsen för Svegs företags- och utvecklingsförening.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel