Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Det bästas vore om 3:12-reglerna togs bort

Lagrådet har totalsågat regeringens förslag till nya 3:12-regler. Ett förslag som tidigare har fått massiv kritik från både experter och remissinstanser.

Lagrådet anser att det är tveksamt om förslaget om ändring uppnår den avsedda effekten och ifrågasätter varför det är så bråttom att ändra denna lag som är så komplex. Man anser vidare att förslaget inte är välgrundat med tanke på hur företagen i Sverige är organiserade och hur skattereglerna utnyttjas.

Regeringen har nu chansen att återkalla hela lagförslaget och låta reglerna få bibehålla sin nuvarande utformning.

Det bästa vore väl om denna regel togs bort helt och hållet eller utformades på ett sådant sätt att den inte hindrar de svenska företagen från att utvecklas och blomstra.

Man måste också här ta hänsyn till att företagen arbetar på en internationell marknad.

Om inte Anders Borg ska hemfalla åt någon form av maktens arrogans borde han ta till sig lagrådets skarpa kritik.

Det är viktigt att han inte lyssnar på någon högljudd kritik mot överutnyttjande av reglerna utan i stället utreder om reglerna ska vara kvar eller utreder skattereglerna för finansiella instrument, till exempel optioner och andra aktierelaterade incitament, som företag ger till nyckelpersoner som en del av sin ägarstyrning.

Leif Svensson, förbundsordförande Småföretagarnas Riksförbund

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel