Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Det är viktigt att rösta

Jag har en liten reflektion inför valet. Först och främst är det viktigt att så många som möjligt röstar.

Dels för att få så många det bara går att representera människors vilja med Sveriges framtid, och dels för att det faktiskt är både en rättighet och en skyldighet för oss medborgare.

Sedan har vi dom olika alternativen. Vi inom Alliansen vill att alla som kan och vill jobba ska få göra det. Man ska inte bli inföst i ett bidragsberoende utan att någon överhuvudtaget bryr sig om hur jag mår eller vad jag vill. Därför är den nya reformen som genomfördes nu i årsskiftet mycket bra. Det är kontinuerliga uppföljningar för att få reda på hur läget är med var och en. Syftet är ju att få så många som möjligt i arbete. Ju fler som jobbar, desto fler skattekronor tillförs stat och kommun, desto lägre skatt blir det. Och trots det kan vi bibehålla ett tryggt och säkert socialt skyddsnät för dom som verkligen behöver det.

Det andra alternativet är den röd-gröna konstellationen.

Framförallt vi som bor i glesbygden kommer att bli hårt drabbade om de röd-gröna tar över efter valet. Med tanke på vad dom går ut på fullt allvar och hotar med, beträffande skatterna, så blir man ju bekymrad. Alla dom tunga posterna som vi i glesbygden är mer eller mindre beroende av ska höjas, vissa till och med chockhöjas. Det finns ju i och för sig en taktik bakom skattehöjningarna. Får man tillräckligt många som är beroende av bidrag från staten så sitter man ju säkert för lång tid framöver. En människa tar ju inte bort sin egen födkrok, eller?

Så därför uppmanar jag alla att ta reda på vad som är bäst för just Er. Gå sedan och rösta.

Lars Carlsson (M)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel