Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Det är valfrihet för oss

Centern i Krokom ondgör sig över att (S) och att (V) ”stretar emot” införandet av LOV i hemtjänsten.

Annons

 Vi reserverar oss då vi inte fått besked om hur det till exempel blir med kommunens egen personal, om volymen räcker, ersättningsnivåer. Inte heller finns besked om områdesindelning och den sociala administrationen.

Vi vill att valfrihet inte bara ska vara ett val av utförare. Vi menar att valfrihet är att människan själv skall kunna bestämma vad han/hon vill göra med den tid som är bestämd utifrån bistånd. Gemensamma resurser i form av skattemedel ska inte finansiera profit på äldres vårdbehov. I en glesbygdskommun som Krokom kommer LOV att leda till att den gemensamma välfärden urholkas och fördyras.

Vi kommer att fortsätta att arbeta för att ge äldre möjlighet till en verklig valfrihet och för att det finns en god service över hela kommunen. Övriga saker som inte ligger inom hemtjänsttiden vill vi ge möjlighet att få hjälp med genom ”hustomteverksamhet” i kommunal regi. Vi har även fått igenom krav på att social tid ska ingå i biståndsbesluten. Detta ger mer valfrihet och ekonomiska möjligheter för att få hjälp med andra saker.

De äldre har slitit ihop det vi har i dag. Vi bör satsa på dem nu. Vård och omsorg går lika bra att bedriva i kommunal regi och styras av behov inte av företagens vinstkalkyler. Vi kan utveckla kommunal hemtjänst med hög kompetens samtidigt som större makt ges till individen att bestämma själv.

Christer Toft (S),

v ordf socialnämnden Krokom,

Jessika Svensson (V),

Socialnämnden, Krokom

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel