Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

– Det är väl inte den bästa uppladdningen

Viktor Hansson ersatte skadade Petter Augustsson efter drygt 20 minuter och hann inte vara på planen länge innan "Giffarna" gjort både ett och två mål.

– Det är ju tufft att komma in så där, så är det ju, säger Viktor Hansson.

Skadan på målvakten och lagkaptenen Petter Augustsson kom olägligt. ÖFK var vid ställningen 0–0 stundtals hårt tillbakapressade och spelet befann sig till stor del kring bortalagets straffområde. Matchuret stod på 21 minuter när Viktor Hansson byttes in i sin Superettandebut efter att Augustsson fått en bristning i övre delen av låret.

– Det är väl inte den bästa uppladdningen man vill ha. Men det är väl bara att acceptera läget och köra på det, säger Viktor Hansson.

Sundsvall svarade med att genast sätta målvakten på prov via inlägg, frisparkar och skott. Fem minuter efter bytet placerade Simon Helg in 1–0 lågt vid första stolpen. Sju minuter senare fick Hansson inte nog med handske på bollen för att styra undan Ari Skúlasons 2–0 mål. Ett mål som tillkom sedan ÖFK-försvaret alldeles för enkelt gett bort bollen i farligt läge.

– Man kan ju inte hänga dem för det heller, alla gör ju misstag, menar Viktor Hansson om den uteblivna hjälpen från backlinjen.

– De är ju smarta ändå Giffarna. De skjuter mycket då de vet att det är en ny målvakt som kommer in. Och som målvakt vill man ju inte sträcka sig längst ut i hörnen efter marken det första man gör, säger Hansson.

Tidigt i andra tog Sundsvall död på spänningen med målet som betydde 3–0.

– Jag tyckte vi stod upp bra ändå på slutet. Vi viker inte ned oss fast vi får 3-0 målet tidigt i andra halvlek. Vi fortsätter att kämpa som ett lag. Det var inte vår dag i dag, men vi fortsätter att stå upp för varandra i alla fall, säger Viktor Hansson som kunde glädjas åt att ha fått debuten avklarad, trots den dåliga starten.

– Det kändes bra ändå. Det var ingen nervositet eller något sånt. Det var skönt att få göra Superettandebuten, även fast det gick som det gick.

• Var Sundsvall det bästa laget ni mött hittills?

– Alltså, dem är tunga att möta. Vi har ju mött dem i träningsmatcher i flera år, och U21-laget är också riktigt bra. Dem är långa och så lägger de dem på starka huvudspelare.