Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Det är som ett slag i magen på kommunen"

Det är lögn och rena felaktigheter att kompetensen inte finns i Strömsund.

Det säger kommunalrådet Gudrun Hansson och Lennart Oskarsson ordförande i Strömsunds utvecklingsbolag om OpusCapitas flytt.

Beslutet från OpusCapita förklaras som ett slag i magen på Strömsund kommun av kommunalrådet Gudrun Hansson. Måndagens tillkännagivande tog hon emot med ilska och besvikelse, framför allt med tanke på de anställda på företaget som nu drabbas.

– Vi har under alla år tillgodosett företaget med de önskemål som de haft. Men de har aldrig vänt sig till oss när det gällt problem som det här, säger Gudrun Hansson.

Kommunen har under alla år, sedan OpusCapita etablerade sig i kommunen, bidragit med hjälp och stöd till företaget, enligt kommunen själva. Under en längre tid har kommunen också varit medvetna om att företaget funderat på utvecklingsförändringar. Men att det skulle sluta såhär är det ingen som förstod.

– Det känns rent ut sagt för jäkligt nu, för förutsättningarna finns här, de har bara inte letat eller ens försökt att rekrytera folk. Företaget har ett stockholmsperspektiv och tror inte att det kan finnas kompetens i en kommun som denna, säger Lennart Oskarsson, ordförande i Strömsunds utvecklingsgrupp.

Gudrun Hansson säger att kommunen självklart hade ställt upp och hjälpt företaget om det är kompetens som behövs, allt för att få ha dem kvar på orten.

– Men jag vet inte ens att de har försökt hitta folk här. För då hade vi kunnat hjälpa till, säger hon.

Lennart Oskarsson säger ändå att det trots allt är positivt att de blir kvar i länet.

– Ska man se något bra med det här så är det ändå att de blir kvar i länet. Men det är ju ingen tröst för de som drabbas, så här en månad innan jul, säger han.

Kommunchefen Anders Andersson hade under måndagen suttit i andra möten och ville inte lämna någon kommentar om OpusCapita.

På torsdag kommer kommunen att ha ett gemensamt möte med företaget.